RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wilde Markt in Hoog Soeren, wens van Karel Klosse komt uit

Karel Klosse, telg uit het Klossegeslacht runt samen met zijn vrouw vijfsterrenhotel De Echoput en brengt samen met haar ook het idee van een Wilde Markt in Hoog Soeren ten uitvoer: ,,Wij runnen nu inderdaad het familiebedrijf en zijn daarom vanuit Den Bosch naar Apeldoorn verhuisd. We vonden een klein huisje in Hoog Soeren en daar ontstond het idee van de markt. Dat hebben we uitgewerkt en zondag 7 oktober is het zover.”

Karel en zijn vrouw vonden het vooral leuk om de markt te organiseren en ze hopen ermee, op de eerste zondag van de maand, een mooi podium te bieden aan de leveranciers: ,Ja, dat is het. Een soort markt zoals we die kennen in Amsterdam, Arnhem en in het buitenland, Frankrijk en Italië. Bourgondische, met mooie regionale, pure en biologische producten. Spullen die niet overal te verkrijgen zijn. En Hoog Soeren is een mooi dorp en een geweldige start- en eindpunt van een wandeling of een fietstocht. Er zijn voldoende gelegenheden om gezellig nog wat na te genieten. Wat ons betreft past in Hoog Soeren een mooie regionale markt. En helemaal mooi als deze markt met bijzondere producten een blijvertje wordt en waar bezoekers anderen kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje en hapje.”

De locatie is bijzonder en er is een goed productenaanbod: ,,De eigenaar van het landgoed Heech Hiem hoorde van ons idee en hij benaderde ons omdat hij zijn landgoed graag beschikbaar wilde stellen. Het is een heel fijne samenwerking en de locatie is inderdaad prima. Er zijn ongeveer 20 leveranciers met mooie producten. Onder andere enkele kaasmakers zoals Harry en Magda van Wenum met hun biologische geitenkaas ‘de Stroese dame’, Brandrood en Meester Affineurs met hun koeien- en geitenkazen, er zijn mooie wijnen verkrijgbaar en ook het kunstminnend publiek komt aan zijn trekken.”

Hiermee wordt het een mooi evenement met een goed kwalitatief aanbod waar je met familie en vrienden gezellig kun verblijven. Waarbij ook de kinderen zich volop kunnen vermaken: ,,Zondag aanstaande is de eerste keer en daar hebben we heel veel zin in. Maar we hebben ook al ideeën voor een speciale markt in de meeste gezellige tijd van het jaar. Een kerstmarkt bijvoorbeeld, ik zie dat helemaal voor me in deze prachtige omgeving.”

Wat Karel betreft is het een kwestie van hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hij nodigt iedereen dan ook van harte uit om naar de Wilde Markt te komen op zondag 7 oktober van 12.00 tot 18.00 uur op landgoed Heech Hiem, Hoog Soeren 134, tegenover hotel Oranjeoord. Toegang is gratis.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn