• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

WK para-cycling in Apeldoorn begonnen, Nijmegenaar maakt kans op titel

APELDOORN - Op de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn is donderdag de WK para-cycling begonnen. Wielrenners met een lichamelijke beperking nemen het vier dagen lang tegen elkaar op.

De WK geldt als het belangrijkste kwalificatiemoment voor de Paralympische Spelen in Tokio volgend jaar. 120 renners uit 40 landen strijden om 89 medailles.

De tekst gaat verder onder de video.

Eerder op de dag sprak Nieke Hoitink op Radio Gelderland met Nijmegenaar Timo Fransen en Vincent ter Schure. Fransen is de piloot van Ter Schure, die door een progressieve oogziekte niet goed kan zien en daarom achter op de tandem zit bij Fransen. Ze maken kans op de wereldtitel, denken ze. 'Als het morgen op zijn plek valt, dan is er een kans op de wereldtitel. Maar we kunnen ook zomaar vijfde of zesde worden.'

Luister hier naar het gesprek met Fransen en Ter Schure:  

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00