RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Woensdag landelijke actiedag ziekenhuispersoneel

APELDOORN - Woensdag 20 november is er een landelijke actiedag van ziekenhuispersoneel, vanwege het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe CAO.

Zondagsdienst in Gelre Ziekenhuizen

Ook medewerkers van Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen doen woensdag aan de actie mee. Daarom wordt er die dag op veel afdelingen een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat er op die afdelingen alleen spoedgevallen worden behandeld.

Al lange tijd wordt er onderhandeld over een nieuwe cao, maar nog zonder resultaat. De bonden vragen een structurele salarisverhoging van 5 procent en een extra toeslag op loon als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast willen ze maatregelen om de werkdruk te verlichten. De verbeteringen zijn volgens de vakbonden nodig om verpleegkundigen extra te belonen en om het werk aantrekkelijk te houden.

Afdelingen met een zondagsdienst
Gelre Apeldoorn: operatiekamers, afdeling Radiologie, polikliniek en verpleegafdeling Kind & Jeugd en Neonatologie, verpleegafdeling Oncologie en Endocrinologie, verpleegafdeling Cardiologie en Anesthesie, afdeling Psychiatrie (PAAZ), afdeling Hartfunctie en afdeling Verloskunde.

Gevolgen voor patiënten
De aangekondigde actie op de genoemde afdelingen heeft gevolgen voor patiënten. Geplande afspraken voor niet spoedeisende zorg, die in het geding komen door de actiedag, worden in overleg met de patiënt verzet. Alle patiënten die het treft, worden persoonlijk geïnformeerd.  Op de website wordt actuele informatie geplaatst inclusief antwoord op de meest gestelde vragen.

RTV Apeldoorn besteedt maandagmiddag om 15:45 aandacht op de radio aandacht aan dit onderwerp.

Tevens wordt er woensdag om 12:10 op de radio bij op Omroep Gelderland aandacht aan dit onderwerp besteed.

Tot slot, RTV Apeldoorn besteedt woensdagavond in de TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn