RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

WorldProef in Oranjepark met politiek tintje

Neem nu de gezagsdragers die een dag later hun opwachting maken op het Provinciehuis in Arnhem. Simon Boon is daarbij aanwezig. Waterhuishouding in het algemeen en die op de Molukken in het bijzonder staat dan hoog op de agenda. De autoriteiten nemen de gelegenheid te baat om onder aanvoering van de vice-ambassadeur van Indonesië ook WorldProef met een bezoek te vereren. De burgemeester van Ambon is dan ook van de partij en hij zal niet in z’n eentje de relatief kleine archipel vertegenwoordigen.

Een delegatie uit Ambon in Apeldoorn had aan het eind van het afgelopen millennium ongetwijfeld geleid tot een gesprek tussen de burgemeester (baas van de politie) en zijn dienders. De RMS (Republiek der Zuid Molukken) was een heet hangijzer en niet alleen in Den Haag. De scherpe kantjes zijn er inmiddels af en het Oranjepark maakt zich op voor een mooi en vredig feest. Vaassen telt een grote Molukse gemeenschap. ,,En die mensen zullen er zijn”, weet Simon Boon. Een ontmoeting tussen overheidsdienaren en nazaten van militairen die in Nederlands-Indië hebben gediend ligt voor de hand. ,,Er staan geen hekken in het Oranjepark”, zegt Simon Boon met een glimlach. ,,Maar van een door ons georganiseerde bijeenkomst is geen sprake. Wij onthouden ons van politiek. Maar wij streven wel duurzaamheid na. Een duurzaamheid is aandacht voor de komende generaties. Wij zijn zeker niet tegen gesprekken die in wat voor vorm ook kunnen leiden tot meer onderling begrip, vaak de eerste aanzet tot duurzaamheid. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Toerisme

De Molukken, Sulawesi, Bali, ze zijn op de een op af andere manier aanwezig in het Oranjepark. Je gezicht laten beschilderen als een Sumatraanse tijger? Het behoort tot de mogelijkheden. Net als je ter plekke te vergapen aan de razendsnelle vingertjes van ervaren wevers. Ook een gamelan orkest laat van zich horen. Toerisme naar Indonesië maakt deel uit van het gekruide pakket waaraan onder anderen Millie’s Indische Keuken en zanger Ben Heart uit Apeldoorn een bijdrage leveren.

Wie iets dichter bij huis wil blijven komt ook aan zijn trekken. Van Bulgaarse wijn tot Britse specialiteiten, van pilav uit Oezbekistan tot poffertjes uit Nederland. De Russische school uit Amersfoort komt weer eens naar Apeldoorn met goeie herinneringen aan het Ruslandjaar waarin Simon Boon als plaatselijke motor een sleutelrol speelde. Gastheerschap staat hoog in het vaandel van Gelre Assocation die ook Chinese dansers uit eigen stad ontvangt. Een modeshow en aandacht voor Fair Trade staat de bezoekers ook nog te wachten. En dat alles op zondag 1 juli tussen 12 en 19 uur. Meer informatie: worldproef.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn