RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zelfrijdende auto

Zullen robots het einde van de mensheid betekenen? Nou – denk ik – en hoop ik voor de aarde – gaat dat zeker gebeuren. En als wij echt iets om de aarde geven laten we het toe. Geloof me, want ik heb er verstand van. Zowel als computerprogrammeur en als psycholoog verdiende ik mijn geld.

De aarde is beter af zonder ons, maar ik denk dat we te taai zullen blijken te zijn. “Gezond Verstand” haalt de redactie aan bij het artikel over de robot als zou dit mensen gegeven zijn. Het is daar al dat we een meeting hard nodig hebben en wel meer dan één. Intuïtie en creatief denken zijn prachtig, maar de robot heeft ze niet.

En “Gezond Verstand” hebben slechts heel weinig mensen. Als we de zelfrijdende auto nu in zouden zetten scheelt dat al de helft van het aantal verkeersdoden. We staan er echter op onze slachtoffers zelf dood te rijden. De zelfdodende – eh rijdende – auto komt er pas in bij nul doden. De oorzaak daarvan is dat we schuldigen willen hebben. Jantje is aanwijsbaar, maar “de zelfrijdende auto” niet. En die schuldige moet dan blazen. Robots kunnen niet blazen. En dan de cel in met hele boze agenten. Robots boeit het niet als agenten boos zijn.

Nee, we zijn nog lang niet klaar voor de IOT; sorry; het Internet of Things. Gewoon dat je boodschappen afgeleverd worden zonder dat je ze besteld hebt. Google wist al wat je nodig had en ook dat tante Annie op visite komt. En dat potje augurken is – wat je nog niet wist – omdat je dochter zwanger is. Geloof me, het komt echt zover dat we niets anders hoeven te doen dan ons zelf vermaken en ons zelf voortplanten. Utopia? Ik weet niet of ik erop zit te wachten. Jij? Je mag daarover meepraten op woensdag 24 april in het ACEC-gebouw om 20.00 uur en het is gratis.

Meetup055 wil jou inspireren om hierover van gedachten te wisselen. De inloop is vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur.

Bekijk de VPRO Tegenlicht uitzending Mens in de machine

Kaarten zijn gratis te bestellen

Locatie:

ACEC Gebouw
Korenstraat 44, Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn