RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Ziekenhuis krijgt machine om snel op corona te testen

APELDOORN - Er komen testen naar Nederland om patiënten snel en op grote schaal op besmetting met het coronavirus te onderzoeken. Deze worden op dit moment onder meer in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn gereedgemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Door: Huibert Veth

Het Zwitserse bedrijf Roche Diagnostics heeft de testen ontwikkeld en deze week naar Nederland gebracht, meldt Hart van Nederland. De machines die deze testen mogelijk maken, worden nu klaargemaakt.

Volgens het bedrijf kunnen er met deze methode 1450 tests per dag worden uitgevoerd. Ook zou er tien keer sneller getest kunnen worden dan nu het geval is.

Uitslag binnen 3,5 uur

Na het afnemen van de test is de uitslag er binnen 3,5 uur, laat het bedrijf op zijn website weten. Voor de test moet een monster uit de achterkant van iemand zijn keel of neus worden genomen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn