RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zomertentoonstelling Apeldoorn en het Groen

APELDOORN - Hoe kijken kunstenaars aan tegen hun omgeving, de stad, het landschap in combinatie met het groene karakter van Apeldoorn. Hoe komt dat tot uitdrukking in het werk? Deelnemende kunstenaar is onder andere Ann Linforth.

Ann Linforth
Ann Linforth mag dan in Birmingham zijn geboren en getogen, van een Brexit met Apeldoorn waar zij al jaren woont, wil de Engelse kunstenares niets weten. Glas-in-lood is haar specialiteit. Ze is opgeleid door de bekende Amsterdamse glaskunstenaar Peter Philippus.

Haar werk kenmerkt zich vaak door symboliek. Met grote precisie en liefde voor haar vak zoekt ze daarvoor naar de juiste kleuren en soorten glas. Voor Apeldoorn en het Groen ontwierp ze het logo. In glas-en-lood en op de expositie te zien.

Haar werk gaat de hele wereld over. Onlangs leverde ze een kunstwerk persoonlijk in Canada af. Vorig jaar werkte Ann mee aan de restauratie van de ramen in de iconische muziektempel ‘Paradiso’ in Amsterdam. Een beter podium voor haar werk kan deze bescheiden glaskunstenaar niet bedenken.

Voor meer informatie over de ACEC zomertentoonstelling zie HIER

Of benieuwd naar Ann Linforth’s werken zie HIER

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn