• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zwarte Pieten van Pegida opgepakt bij intocht Sinterklaas

APELDOORN - Enkele 'Zwarte Pieten' zijn zaterdagmiddag opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. Het gaat om actievoerders van Pegida, onder wie voorman Edwin Wagensveld.

De demonstranten voerden actie tegen de roetveegpieten en voor behoud van Zwarte Piet. De politie verzocht de actievoerders hun protest voort te zetten in de daarvoor bedoelde demonstratievakken, maar ze weigerden. Uiteindelijk besloot de politie, vlak voor aankomst van Sinterklaas, de Pieten op te pakken. Dat gebeurde op het moment dat voorman Edwin Wagensveld journalisten te woord wilde staan.

Een woordvoerster van de politie bevestigt de aanhouding van de actievoerders. Dat gebeurde volgens haar zonder problemen. De aanhoudingen hadden volgens de politie niets te maken met het feit dat Wagensveld het gesprek met journalisten wilde aangaan.

Niet aangemeld

Pegida had al aangekondigd te demonstreren, maar had zich niet aangemeld bij de gemeente. Twee andere partijen deden dat wel. De gemeente heeft voor actievoerders drie plekken langs de route ingericht. Alleen daar mag gedemonstreerd worden.

Sinterklaas komt dit jaar aan in Apeldoorn en doet dat voor het eerst met uitsluitend roetveegpieten. Hij heeft zijn stoomboot ingewisseld voor een stoomtrein.

Zie ook: Sinterklaas komt aan in Apeldoorn (liveblog)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Rockrevival specials
16:00 tot 18:00
Non Stop Music
16:00 tot 18:00