• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Swing and Sweet

Bij Swing & Sweet varieert de muziek van jazzy tot easy-listening, maar ze wijkt ook nog wel eens uit naar pop en country. De subtitel is: een programma rond big-bands, ballads en blues. Samensteller Ben Verhoeven laat zich niet leiden door tijdsperiodes of hitlijsten. Wat telt is de grote kwaliteit van de muziek en van de uitvoerende artiesten. Daarover wordt ook uitgebreid verteld en er wordt wat dieper op ingegaan. Vaak ook worden vergelijkingen getrokken tussen verschillende muziekstukken of uitvoerenden. De nummers worden altijd in hun geheel gedraaid en er wordt weinig door de muziek zelf heen gepraat.

Voorbeelden van veel gedraaide artiesten zijn: Frank Sinatra, Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Glenn Miller, Count Basie en Ben Webster, maar ook Billie Joel, Eric Clapton, Bette Middler, Norah Jones, Michael Bublé en Diana Krall. Ook Nederlands repertoire wordt natuurlijk niet vergeten. De stijl blijft altijd een vast gegeven: de muziek moet passen in het karakter van het programma, dus geen popritmes, maar swing, jazz, ballads en blues.
Tussen de muziek door wordt informatie gegeven over optredens, tentoonstellingen en manifestaties in Apeldoorn en omgeving op muzikaal en cultureel gebied.

Meer informatie en vorige afleveringen kunt u bekijken en beluisteren op www.ben-verhoeven.nl. Klik hiervoor op het wereldbolletje rechts op deze pagina.

De playlist van woensdag 11 december en zondag 15 december 2019:

UITVOERENDEN:

TITEL:

Peter Nero & Philly Pops Orchestra

Jingle bells

Oscar D’Leon

Volare

Chris Botti

Why not

Chris Botti & Sting

In the wee small hours of the morning

Diana Krall

Let’s face the music and dance

Michael Bublé & Ivan Lins

Wonderful tonight

B.B. King  & Eric Clapton

Days of old

Lou Rawls & Dianne Reeves

Fine brown frame

Ella Fitzgerald &  Louis Armstrong

The nearness of you

Ann Hampton Callaway

Let’s fall in love

Oscar Peterson

Let it snow

Lydia Gray

And I love him

 

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Lost in Music
22:00 tot 24:00

Swing and Sweet
Informatie


  

Uitzending op:
Woensdag van 21:00 tot 22:00

Zondag van 20:00 tot 21:00

(Herhaling)

Swing and Sweet
Uitzending Gemist


Woensdag 21:00 tot 22:00
Zondag 20:00 tot 21:00